Juliëtte van Bergen in District finale

 

Juliette districtskampioene

Zaterdag 26 mei 2018 werd in Amersfoort het District Kampioenschap Turnen voor turnsters van Midden-Nederland en Noord-Holland gehouden. Juliëtte, van s.v. Gems, had zich als enige turnster uit de categorie: Keuze oefenstof supplement F weten te plaatsen bij de 36 beste turnsters via twee voorwedstrijden en een Regio Kampioenschap. Zij mocht beginnen op haar favoriete onderdeel brug en liet hier een perfecte oefening zien die beloond werd met een tweede plaats met 11.167p.
Op balk was Juliëtte hier en daar ietwat onstabiel, maar wist zij wel op het toestel te blijven staan. Zij behaalde hier met 10.450 een mooie 9e plaats. Ook op vloer wist zij boven de 10.000 p te scoren, maar doordat Juliëtte niet helemaal voldoet aan alle samenstellingseisen komt zij punten te kort om bij de eerste tien op dit toestel te eindigen.
Op sprong liet zij twee mooie overslagen over de Pegasus zien en eindigde Juliëtte op een welverdiende 10e plaats van de 36 deelneemsters; wat een prima prestatie is. 2 Juni is de A-finale in Amsterdam voor de turnsters van Gems die in de categorie Verplichte oefenstof turnen. Hier hebben vier “smurfen” zich voor weten te plaatsen!